902 66 77 89

© Veritas S.A Tots els drets reservats
Diputació 239-247,08007 Barcelona

ANÈMIES: Causes i solucions (Seminari)

Impartit per: Olga Cuevas, Lucía Redondo, Montse Vallory i Mireia Anglada

Dates: 25 i 26 de novembre

Horari: Divendres de 16 a 20h

Dissabte de 9.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h

Preu: 180 €

Format: inclou teoria i showcooking

Dirigit a:

Persones que tinguin coneixements bàsics d’alimentació. Especialment recomenat a professionals com dietistes, dietistes-nutricionistes i naturòpates.

Acreditació:

Entregarem un diploma acreditatiu de realització del seminari.

Sobre el seminari:

L’anèmia ferropènica és produïda per la falta de ferro? Quina és la causa real de la majoria d’anèmies? Quines alternatives tenim al suplement de ferro de farmàcia? Quins aliments ens ajuden a recuperar més ràpidament una anèmia? Com hem de cuinar aquests aliments? Què cal fer davant una anèmia megaloblàstica?
En aquest seminari abordarem l’anèmia des d’una visió integrativa, sempre buscant la causa del problema i aplicant el tractament més adequat. L’alimentació, la suplementació i els tractaments naturals seran les eines terapèutiques que utilitzarem per a l’abordatge tant de la salut com de la malaltia. Durant el seminari s’intercalaran classes de teoria i de cuina demostrativa amb degustació d’alguns plats. D’aquesta manera es pretén aconseguir un aprenentatge amè i pràctic.

Temari:

Bloc 1: de què parlem?

 1. Quins tipus d’anèmies existeixen?
 2. Anàlisi d’analítiques
 3. Simptomatologia

Bloc 2: l’anèmia ferropènica

 1. A la recerca de la causa
 • Pèrdua excessiva per sagnat menstrual
 • Anèmia en l’embaràs i la lactància
 • Sagnats interns
 • Escassa producció de glòbuls vermells
 • Paràsits intestinals
 • Vegetarianisme?
 1. El ferro, essencial i tòxic
 • Com s’absorbeix el ferro?
 • L’hepcidina, el gran controlador
 • Inflamació i anèmia
 • Fetge, sucs gàstrics i intestí, factors clau
 1. Suplementació, quina i quan?
 2. Què hem de menjar i què no hem de menjar
 3. Combinacions amigues i enemigues

Bloc 3. l’anèmia megaloblàstica

 1. Dèficit de vitamines B12 i/o B9
 2. La falta de vitamina B12, no només en persones veganes!
 • Com s’absorbeix la vitamina B12?
 • Què es pot fer per estimular-ne l’absorció?
 1. A la recerca de la millor suplementació
 2. Aliments rics en vitamina B12, cada vegada més confusió

 

Olga Cuevas

Doctora en bioquímica, especialista en alimentació i salut natural. El 1999 va publicar el seu primer llibre, El equilibrio a través de la alimentación, que per a molts ha estat el referent de l’alimentació sana, i el 2011 va llançar el segon, Tratamientos naturales al alcance de todos. Va passar de la investigació en innovació de fàrmacs al CSIC de Madrid i de catedràtica d’ensenyament secundari de física i química a dedicar-se en cos i ànima a divulgar, ensenyar i practicar el que més l’apassiona. Són més de 30 els anys dedicats a l’alimentació i la salut natural, durant els últims 11 anys ha estat directora de l’Institut de Formació Professional Sanitària Roger de Llúria (Barcelona), i actualment és docent en diversos màsters i postgraus universitaris, així com conferenciant en congressos i xerrades a tota la geografia espanyola.

www.facebook.com/DraOlgaCuevas

Lucía Redondo

Dietista-nutricionista, entre altres coses. Ha estudiat medicina tradicional xinesa, naturopatia, psiconeuroimmunologia clínica, nutrició ortomolecular, dos màsters oficials i altres cursos aquí i allà. La seva passió és aprendre, la seva vocació és transmetre. Durant 8 anys ha estat professora del Cicle Formatiu de Dietètica de l’IFPS Roger de Llúria, a Barcelona. Actualment prepara la tesi doctoral entre València i el prestigiós Institut Rowett de la Universitat d’Aberdeen (Escòcia), investigant l’estabilitat dels olis que són presents diàriament a les nostres cuines. Compagina la investigació amb les seves altres “(ocu)passions”: divulgar i formar en l’art d’alimentar amb ciència, coherència i sentit comú. És professora en diferents cursos, màsters i postgraus, i coautora del llibre Tratamientos naturales al alcance de todos.

www.luciaredondo.com

Montse Vallory

Cuinera especialitzada en alimentació natural saludable i xef graduada al prestigiós Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts, fundat per Annemarie Colbin, a Nova York. Des del 1999 és professora de cuina, escriptora de receptes saludables i consultora culinària. Ha agafat la paella pel mànec en diverses cuines i l’apassiona la “traducció culinària” de recomanacions nutricionals a receptes terapèutiques saboroses, elaborades amb aliments naturals, ecològics i de proximitat. Bibliotecària de formació i escriptora de receptes per vocació, ha redactat receptaris per a diversos llibres de cuina i des del 2011 publica les seves receptes setmanalment a la revista digital Etselquemenges.

http://montsevallory.com/

Lliurarem un val de 10€ per utilitzar a les nostres botigues!

Com funciona la reserva d’entrades? Les reserves d’entrades les realitzem des de la plataforma Eventbrite.

Per realitzar el registre, sol·licitarem informació que necessitem per fer la gestió. Un cop realitzat el pagament, enviarem un email de confirmació, en cas de no rebre aquest mail, NO cal tornar a omplir el formulari, contacta amb nosaltres i farem les comprovacions necessàries.

És obligatori portar la confirmació de la reserva a l’esdeveniment.

Com puc posar-me en contacte amb l’organitzador en cas de tenir alguna pregunta? Pots posar-te en contacte trucant al telèfon d’atenció al client 902667789.